BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g (1)

BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 g

CENA: 3,09 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: 48 godzin
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Numer katalogowy: 10370
Kod EAN: 8594006666480

SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM:

Warość energetyczna: 1405 kJ / 331 kcal;

Tłuszcz: 2,3 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g;

Węglowodany: 73 g;

w tym cukry: <0,5 g;

Białko: 4,8 g;Sól: 0,03 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem.

Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie